About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Wednesday, 25 July 2012

Kursus-kursus...meeting-meeting...PBS???

Salam semua. aku kan minggu lepas Isnin - Rabu kem kt sabak Bernam. Pastu dah tau minggu ni ada Kursus/ Meeting Psikometrik sbb Zaid dah bgtau tp aku tak dapat surat kedua tu. Jadi hari Khamis aku call sekolah Samad,diorg pun ckp xd[t. so aku pun bt bodoh. tp hari Ahad malam tu ada Si dihar ni mesej aku ckp ada gak yg xdpt surat tp pihak urusetia suruh pergi. aku call lak Fairil Tmn Dato harun,dia pun cakap perkara sama. aku ambikla no phone org yg incharge ni... malam tu aku kemas baju siap2..siap iron semua.

hari Isnin aku pergi bank. ish malu betul,kt dpn bank bolehlak muntah....ntah apa2 jer. Pastu g sekolah sbb nak bayar duit insuran n roadtax dlu. kang kena tangkap lak road tax mati. aku paling takut kalau aku xcident ker, hah,mati katak. pas dah settle semua, g ambik Ajar kt sri sentosa dan terus g Hotel Goldcourse Klang. aku sebilik la dgn Ajar. ramai gak jumpa kaunselor2 lain siap jumpa Aizan yg dulu sama2 induksi masa kt johor. hehehehe...junior2 aku mmg ramai. yg best masa kt parking tu ada sorg laki ni dgn konfident ckp kt aku,"eh mcm kenal" tp malangnya ketika itu mata aku ada problem,xnmpk. aku cuma jawab,eh kenal ek?sampai ke sudah aku xtau sapa yg tegur tu..huahuahuahua.... pastu dok lepak dlm bilik. rupanya program dh start. awat tak kalut. hehehehe

Fuh lama dianya perasmiian. tapi dia bgtau,mlm xde program so ramai la yg balik...aku mmg tak la..bkn ada suami pun kt rumah.hehehehe... masa buka puasaa....fuh...banyak benor yg nk mkn. siap sambung mkn kt luar lagi. ha,masa siang tu ada gak jumpa PKD Sepang. kosmate aku pun ramai. tp semuanya lupa nak ambik no phone. mlm 1st tgk tv n online jer...

hari kedua xg pun sahur kt hotel. kt bilik jer. program start kul 8..ada penerangan ttg PBS n ttg psikometrik. pastu dr Ramlan bg talk pasal Inventori Trait Personaliti . Siap buat sekali dan inerprete. rupanya bulan puasa ni dengar ceramah pagi2,mengantuk...normal lah kalau aku tersengguk2...ramai gak yg main handphone. pastu rehat. kul 2 start balik dgn Dr apa ek..Dr sali kot. kurang dengar. burukkan perangai. dia dari IPG Sultan Miza..Kelakar orgnya tp dia speaking ganu+kelate..so susah sikit nak difahami...dahla laju benor..jenuh gak dok merenung nak faham...yg kaum cina mmg muka blurr la tak faham. kalau yg melayu pun nganga,yg cina mmg la...

masa buka puasa jumpa CIkgu Fairuz Sabak Bernam tu...hahahaha..kena gelak sbb mkn xhabis2. dalam kul 9 aku g jumpa Min kt cetre point klang. fuh,dia suruh aku jln kaki. ingatkan dekat. dekat gakla tp kesunyian itu membuatkan aku kengerian. ha ha ha . masa balik tu mujo saing dgn org keluar masjid. setelah 11 thn xjumpa,akhirnya jumpa. selalu kt fb jer.

hari ni ada perbincangan mengikut PPd. baru perasan,PPd aku 3 org jer kaunselor lelaki,4 termasuk ustaz harun. fuh,PBS ni kejenya takla susah sangat tp mcm banyak gak kerja. terutama kalau aku yg sorg2 ptg ni nak tadbir utk 250 org pelajar termasuk ada yg tak faham bahasa melayu..huhuhuhu....poning kepala den...benda tu kalau tak xplain kt budak2 ni,diorg hentam jer...pastu nk key in lak 250 nama ni. keputusan dia. mmg la...mampus jap. kalau semua nak bekerjasama,alhamdulilah la.....

tadi lepas balik dari mesyuarat PBS ni terus ke Jabatan pelajaran. ambik fail yg tertinggal masa kem haritu. sempatla jumpa tn haji bakar n en idrus. :)

Wednesday, 18 July 2012

Terharunya Cikgu Rozie...

Saya baru jer balik dari Kem INTAN Zon Tengah. Siap hantar 2 org peserta program balik rumah. kiranya dah 4 hari saya tak ke sekolah. hari sabtu ada pergi sbb ada perjumpaan PRS. Rasanya mcm nak demam lak. hehehehe. . . Apa kena mengena tajuknya dgn cite aku ni kan...
Aku kalau dah outstation lama2,mestilah buka facebook kan. facebook aku biasalahkan. pastu aku bika lak facebook Cikgu Rozie. Aku tgk ada 2 notification yg mention nama aku. 1 kt komen dia n 1 lagi kt status. mula2 baca kt wall yg 1st tu aku dh touching.... pastu bila baca sampai bawah,dan mention yg kedua,apa lagi,meleleh2 air  mataku...sedih ker?tapi memang tersentuh hatiku...mungkin bg org lain ini adlh perkara biasa tp x bg aku.


                "AKU sbg kawan kau,aku pon tak tau la nak ckap ap..aku bersyukur dan berterima kasih kepada kau dan ALLAH SWT..sbb mentakdir kan bertemu dgn shabat mcm kau..THNKS AGAIN Aqem Biey Chum..kau dah membukak kan mata aq...bg aku,aq kehilangan 60% sbb tnpa mak.. jujur la,skrng nie pon aq nak friend FB tau kejujuran aq..aq jealous sngt2 tgk kwan2 aku happy dgn KESEMPURNAAN KELUARGA..rmai2 kwan yg slama aku aq hidup,kau la satu2 nya memberi aku semangat..tak lupa juga guru aq tak akan lupa smpi aku MATI Cikgu Rozie..Terima kasih membimbing DXXXXX..aq sedih sngt2 dan nak kata aku menyesal,tak akan jadi ap,but,aq ttp menyesal dgan keburukan aku selama ini..dgn menyesal aku nie,aq akn buat 1 pengajaran...



         "Benar kata orang,buang yg kotor..ambil yang jernih...aku~xxxxx nak berterima kasih dekat Aqem Biey Chum dan Cikgu Rozie memberi semangat,dan membimbing..walaupun aku tak ada mak,aku tak kan roboh kan impian,masa depan,kegembiraan PAPA AKU..mereka dah membuka mata xxxxxx..aku tak malu dan aku akan buang jealous dkt kwan2 aku yg ada mak..cuma 1 je aku sbgai anak YATIM,aku nak korang bersyukur..NEGARA buat hari ibu bkan sje nak korang membalas jasa..MOTHER JUST SAY:"nak,blajar la rjin2..itu la impian mak.."bg aku,aku stuju..aku harap sesiapa ada mak,ayah,dikira satu family yg sempurna,bersyukur la ada kasih sayang,mendengar kesedihan,kemesraan dan menghadapi ap2 bersma-sama ibu..
#UNTUK KORANG DAN AKU JUGA :D "SMILE" :D



Ya Allah berikanlah anak muridku kekuatan untuk berubah menjadi lebih baik. antara kita mungkin tak merasa apa yg pelajar ini rasa. dan aku tak nak dia merasa kehilangan kasih sayang itu sedangkan kekosongan hatinya boleh diisi oleh kasih sayang kita semua. masayarakat sekeliling, keluarga,sanak saudara. Aku juga sedih sbb adik2 aku juga merasai apa yg pelajarku ini rasa. dan aku juga berharap akan ada guru2 mereka yg memberikan kasih sayang kpd adik2ku gak.... 

marilah kita sama2 membantu dan memberi kasih sayang kpd remaja2 kita sekarang...kalau kita xberi kasih sayang,mereka akan mencari di tempat yg xsepatutnya....

SAYANG ADIK2 KU....SAYANG ANAK2 MURIDKU....

Saturday, 14 July 2012

Bini No 2...

Kat sekolah aku ni cikgu - cikgu lelaki suka dok buat lawak kan....Ada lah seorang cikgu lelaki ni suka suruh aku jadi bini no 2 dia.. pastu semalam aku pun cakap, ok boleh...dengan syarat. Dia tanya syarat apa. aku pun dengan slamber nya menjawab, nak kereta sebiji,rumah sebiji n duit cash rm 100 k. tau apa dia jawab? Itu bkn isteri mithali,itu isteri mata duitan... ha ha ha ha... rasa2 aku benar2 ker maksudkannya??? tadi cerita dgn seorang akak ni... aku pun cakap la, dh jadi bini no 2,kang xpasal2 nnti kena halaukan..rasanya xsalah kot mintak mcm tu. tak tau apa jadi di kemudian hari.. he he he he. akak tu pun setuju dgn aku. dia ckp bini 1st akan dpt harta sepencarian. bini ke2? ha ha ha ha.. ada gak org menyokong aku.... Tp aku ada ckp,nak mampus dgn mak aku?mak aku mmg xbagi. dia kata lebih baik kawin dgn laki tua drpd laki org.... :)

Monday, 9 July 2012

Dugaan Part 2

MMM.... Sambungan cite kt Pangkor. walaupun skrg tgh seram sbb ada bunyi2 kt rumah aku...hahahaha... Makan malam haritu ala2 bbq. byk seafood...sedap..yg xsedap cuma kerang bakar dia cam kering jer...lepas makan kitorg g jalan2..hehehe kitorg g karaoke..... KITORG?? hahaha..aku confirm dah xkan nyanyi kalau ada lelaki...aku kan pemalu..hehehehe.... kiranya dlm yg ikut serta,aku k.nik n shaiful jer xnyanyi tp saiful balikk awal...punyalah diorg nak aku nyanyi....tp maaf ya...sy mmg malu kalau camtu..hehehehe....kerana xnak nyanyi aku punyala request lagu yg mmg aku tau xde dlm list...selamat mlm faizal tahirla..manisnya senyumanmu elite la...hehehe...jgn mare ya...pas puas nyanyi,en idrus ajak g minum... aku,nik,kak nik n shima naik kete dgn en idrus. latif naik motor dgn jamal...kelakar..org kt dpn xpakai helmet,org blkg yg pakai. en idrus cbuk dok citer kisah lelaki kawin 4..hahahaha... sampai sana mkn roti telur goyang..sedap n mengenyangkan....rupanya seperti roti banjir. tp diatasnya diletakkan teluur goreng separuh masak..fuh...sedap.....

lepas tu balik billik n tido.... esok paginya di hari khamis....dah la aku n shima lambat. lps breakfast masuk meeting semula. modul dh ok. bincang balik program dan bina ujian pra/pos. adoi...masa ni lah nak kena perli pun kan...jadi bahan ler sbb smlm tu aku jer yg xnyanyi... hahahaha..... lunch awal kul 11...pastu siap2 nak balik... lama gak tunggu kt jeti... pastu naik van g shoping ikan bilis. tak nak2 beli,beli juga .huhuhuhu... pastu dlm perjalanan xde sape yg berani tido..hahahaha...aku l ayg xberani tu sbb dh kena ambik gambar. so pantang org tido jer aku lak ambik gmbr. singgah sembhyg kt masjid area sabak bernam rasanya. masa g toilet ni,sedih...cermin mata hitamku terjatuh membunuh diri dlm lubang jamban..huhuhu...tp xku bgtau sesiapa. kalau x mati kena gelak.tp masih cover2 lg boleh happy2 ambik buah mempelam kt masjid tu. yg sedap bila berenti mkn chicken chop... pastu aku cbuk nk beli jagung kt sekinchan... sampai kt jabatan pelajaran dlm kul 8 rasanya.pastu balik rumah...

JU PPDa

saat2 akhir aku memakainya

makan2...

hari jumaat pagi2 aku dh g sekolah vokasional shah alam,ambik report card adik aku then lepas tu g makan kt puchong. lps mkn ingt nak g basuh kereta yg dh dahsyat gila tu.... masa lps mkn,start2 kereta xjugak jln2..huhuhu..rupanya bateri kong.. so kena la tukar bateri baru. adus.... dugaan demi dugaan.... rasanya ada lg dugaan pastu tp lupa lah..ha ha ha ha ha...


Tuesday, 3 July 2012

dugaan Part 1

Dah lama nak menulis tapi malasnyer.... Mmmm. dugaan demi dugaan datang dalam kegembiraan.... apa yg terjadi kat aku ek??? Bulan 6 aku asyik makan hati jer...sket2 touching pastu  nangis...ntah apa2 kan...Jadi masa ditawarkan untuk pergi berkursus ke Pangkor untuk Ju PPDa Negeri, mula2 aku tak nak pergi. pastu malam tu dok ronda2 kt Shah Alam aku pun rasa nak pergi....

So pagi Selasa tu aku kul 7 dah bergerak dari rumah ke jabatan Pelajaran Negeri selangor. Dlm perjalanan bolehlak aku ter blurr. . . Aku g seksyen 2 sampai kt sekolah Sultan Abdul Aziz ke apa. Lupalak jabatan kt Seksyen 4. Mujo dalam pusing2 tu aku sampai gak dlm 8 lebih.hehehehe....Lepas breakfast,naik van ke Pangkor. van yg penuh padat mcm tin sardin gitu... 

dalam van ke pangkor
Perjalanan sungguh meriah. Kami singgah makan kt teluk Intan. masa ni ku sedar sandle ku tumitnya bermasalah. baru je beli mlm tadinya..huhuhu..jadi sampai jeti lumut, misi utama membeli slipper. then naik bot terus ke hotel. Pangkor bayview beach resort. Sampai mkn masuk bilik. bilik problem tukar bilik baru y lebih best. pastu aktiviti ice breaking kt dalam swimming pool.... 

ice breaking

malam start meeting kejap. diberitahu apa tugas yang perlu dilakukan. sesi pengenalan oleh Ketua unit PPDa Jabatan. Lepas tu kitorg buat sesi jalan2 tepi pantai. konon2 diorg ni nak cari tmpt karaoke. aku follow jer..
Esok pagi pas breakfast terus sambung meeting n buat modul. lepas mkn pagi, kami diberi cuti..hehehe..pas zohor kot bergerak g snorkling. barang2 aku n shima semua masuk beg aku. tak teringat pun nk letak dlm plastik. ada gak kwn2 lain yg letak dlm plastik pastu letak dlm beg aku. dengan gumbiranya kami pun naik bot ke tempat snorkling. masa aku sampai aku tgk ada seorang cikgu lelaki yg menggalas beg aku ni ada dlm air....huh...apa terjadi....beg aku basah....habisla tab aku n phone si shima basah.... keringkan masuk dlm plastik. pastu kami teruskan aktiviti snorkling. ada 2 bnda berlaku time snorkling ni. yg p1, ada sorg akak ni takut,jadi dia bergantung kat aku ada sekali aku hulurkan tangan pd seorang lelaki,utk tarik aku....serius aku terkejut bila dia pegang tangan aku. terus aku lepaskan...sanggup dibawa arus daripada terpegang..ha ha ha ha...dan yg kedua membuatkan muka aku kemerah2 merahan bila masa ramai2 tu ada sorg ni terhanyut ke arah aku. mula2 aku ingat si Nik Ijan tgk2 eh lelaki,ingatkan kawan2 aku,tgk eh,dia kt blkg aku..rupanya ustaz mana ntah aku tertolak2 dia..suka hati aku jer...dia lak diam jer. apa lagi,jadi bahan la kt situ..huhuhuhu....lepas balik snorkling sambung lak main bola kt swimming pool...best...hilang segala stress...pastu baru teringat nk letak phone dlm beras kt hotel tu..... nnti sambung....

main bola dalam air...

persediaan sebelum snorkling...



There was an error in this gadget