About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Friday, 14 March 2014

Lawatan ke TIC

Pada 12 & 13 Mac, GBKSM negeri Perlis yg terpilih telah melawat TAJ International College di Ipoh. Pagi Rabu tu berkumpul di Jabatan Pendidikan Negeri Perlis dan bergerak ke Ipoh. Wakil TIC ialah En Ahmad Abdullah Al Amin Aurani. Panjang benor nama. yg aku ingat En Ahmad je...Amin tu ingat gak tp nk ingat nama penuh tu lmbt sket la..hihiihi...Hafsah ingatler nama penuh. Ha....untuk sekolah aku, aku n Hafsah yg kena pergi. Ini kira orientasi lah untuk kami. dptla kenal cikgu2 kaunseling kat perlis ni. 

Kami sampai kt Ipoh dalam tengah hari n terus g mkn tengah hari. lps tu terus ke TIC. Sampai sana siap disambut dgn kompang n bunga manggar. turun je bas, erk....diorg semua pakai baju merah. aku pun pakai baju merah. dah la bas dia pun wrna merah. mcam segenglak..hihihihi. pastu masuk dewan. diperkenalkan ttg kolej ni... CEO dia melayu. Pn Tina Tajuddin. Bapa Pn Tina ni kalau xsilap aku, Tmbln Menteri Asas Tani tu. Suami Pn Tina ni, nama Azad Jasmi. orang Perlis....dulu sekolah Dato Sheikh n Derma. Senior ku lah ni. Mak bapa en azad ni dulu pun cikgu kata cikgu2 kaunseling senior ni. skrg en azad ni ceo taj college cawangan Puchong...terus ingat kt budak2 la salle. aku siap tanya lagi kt mana kt puchong tu tp kurang mendapat gambaran kt mana. hihihihihi....

Ptg tu ada dia buat demo utk drift kereta. ni tuk cikgu2 laki. utk cikgu2 perempuan demo cuci rambut n makeup. suka tgk pn tina ni... nmpk mesra n dia cakap mmg syok dengar. yerlah, budak law lah katakan.... dah la cantik lak tu kan...hihihihi...memang rasa bersemangatla nk balik promote kt students..lps tu kitorg balik ke hotel. lupa lak nama hotel tersebut. oooo hotel fair park. siap2 mandi n solat, mlmnya dinner kat Restoran Ayam Kampung. Boleh tahan la sedapnya. Ada lecturer TIC memperkenalkan diri. kira hebat2 la lecturer diorg ni.. pastu en ahmad tu ada mintak cikgu kaunseling wakil utk bercakap. berdebar aku masa tu sbb dia dok kt sebelah meja aku...hiihihihi..mujo akhirnya cikgu noni yg bercakap. mau speechless aku kalau kena kt aku. mlm tu masa diorg tgh karaoke, aku turun bawah jumpa sue...suraidah housemate ku masa kt jb tu. dia dtg jumpa aku. sempatla borak2 sambil call jemi..rindunya kt diorg semua. pastu aku balik hotel dgn sue tp follow bas ler....

Esoknya ada forum kt TIC. panel2 dia best kecuali lecturer daripada UPSI tu. mmg aku xingat nama dia. dia punya cakap tu mungkin caranya tak betul. aku rasa aku boleh terima ayat2 tu tp bkn dengan nada yg sebegitu. diorg ni tiba2 je mcm nk menyalahkan guru kaunseling lak... tp aku tgk pn tina n en azad ok...still cool. itulah lainnya org ni kan.... kagum lak kt diorg berdua. tp yg lecturer upsi tu mmg xbestlah.... mcm mana ntah boleh ajar subjek perkembangan awal kanak2..tiba2 hilang minat aku nk bljr dlm bidang tsbt... hihihihihi.... org lain jgn pulak terpengaruh dgn kata2 ku ini ye...

lps tu mkn tengah hari kt cafe TIC. Pn Tina mkn semeja dgn kami cikgu2 ni... mmg nmpk low profile la. mesra alam. sweet.... tiba2 masa ni ada org dtg dok tanya nama aku lak..hish.... berdobar den.... gatal kejap. pastu dari situ kitorg ke mydin ipoh. main boling. xpernah seumur hidup aku main boling pakai baju kurung. hahahahaha...lawak seh.... yerlah, mana nk pegang bola boling, mana nk pegang kain takut terpijak... banyak kali gak la bola masuk longkang. dh lama aku xmain boling sebenanrnya. 

selepas itu kami bertolak balik. singgah mkn kt rnr gurun . sampai kt perlis kul 9 kot. 


ni masa kt hotel hari kedua lps breakfast... klhtn aku mmbesar di situ.

ni masa hari last slps forum berakhir. gbksm bersam org tic, pn tina, en azad m en ahmad.

hafsah dgn sijil penghargaan


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget