About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Monday, 4 June 2012

Anak Kucing

Hari ni siang tadi aku g Kota Sarang Semut then ke Pendang. masa balik singgah Tesco mergong membeli belah untuk mak. lepas tu sepupu ajak g umah dia kt Jitra. Siap jamu nasi lagi. lepas tengok mentor,aku pun ajak la adik aku balik. Masa tu dah lewat malam. aku stop kt Arau jap beli air.

Aku kalau dari Arau nak balik rumah,aku suka terus,kat roundabout ambik kanan lalu stesen minyak 3 beradik tu dan belok ke jalan stadium - kastam tu... masa lepas perumahan kastam tu,.... hmmm ,jln kat sini memang gelap dan selalunya xde kereta. memang kereta2 kt sini laju lah. aku ada follow 1 kereta dpn aku. rasanya proton lama. laaju kereta tu.

lepas perumahan tu.... tiba2 aku yg juga laju ni,ter break nk mengelak daripada sesuatu yg aku lihat macam kucing... tp nmpk mcm banyak ekor...takut juga,gaya aku mengelak tu boleh menyebabkan aku terbabas ke dalam parit kt tepi jalan tu. antara line putih tengah dgn jln tepi tu rasanya ada 2 ekor kucing n tepi jalan ada 2 ekor...aku tanya adik aku,n adik aku pun rasa kucing...so aku perlahankan kereta n u turn.

aku tengok kereta dpn pun u turn balik then bila aku berenti kt tmpt kejadian,dia pergi n agaknya tgk kucing yg mati dia pun blah. aku berenti tepi n suruh adik aku g tengok. ada gak lagi kereta yg laju tp mujur kucing sekor lagi tu sempat elak..aku suruh adik aku ambik anak2 kucing yg 3 ekor tu bawak masuk kereta n ank yg mati tu masuk dlm plastik bawak balik.

come2 jer anak kucingnya..yg 2 ekor tu,letak kt seat blkg,mcmm tu la sampai bali..baiknya...xsampai hatilak nak buang...balik rumah....heheheehe...kena marah dgn mak sbb kitorg bawak balik tp setelah di xplain okla...pastu bg dia mkn mmg lapar..huhuhu..siapalah yg buang anak2 kucing ni....kalau xselamatkan td,mesti yg lain pun kena langgar gak sbb anak2 kucing ni,dok tunggu sebelah mayat adik beradik dia yg mati tu..sbb masa adik aku ambik mula2 tu,gerak2 lagi....

kepada mereka yg nak buang anak2 kucing ni,carila tmpt yg strategik sikit...aperlah...gmbr xsempat nak ambik..esok2 lah ye....

Friday, 1 June 2012

LAKI ORANG VS LAKI TUA

Hehehehe.... mesti pelikkan tgk tajuknya kan..... ini bukan apa,just nak share sembang2 family...

Di suatu ptg yg indah, ketika kami sekeluarga lepak2 kt luar rumah,aku ni sibuk dok bg makan kura2 n ikan guppy,memang itu la aku punya pet. rasanya topik haritu mak aku dok citer pasal anak si polan tu bertunang,anak si A bertunang, anak si B nak bertunang bulan dpn n sebagainya... Aku mmg tahu ending daripada cite2 tu semua akan ada soalan untuk diri aku. hahahaha....

Mak aku tak akan bertanya. Nanti dia akan cakap si A lah, si B lah yg tanya bila aku nak kawin. Ntah bagaimana boleh terkeluar pasal laki orang. aku pun lupa pulak. mak aku ni memang anti sikit kawin dgn laki org atau dgn erti kata lain, jadi bini no 2. Agaknya sbb dia tengok hidup kakak dia jadi isteri no 2 terseksa n tidak bahagia. Aku pun xde la kata nak jadi bini no 2. Hahahaha. xnak lah dikatakan perampas..

Lepas tu mak aku pun cakap daripada kawin dgn laki org baik kawin dgn laki tua... Aku kata kalau mcm tu kena cari yg kaya lah. . Dato ker... Pastu adik2 aku menyampuk. Baik laki kaya yg ada cucu la,harta banyakla...ntah apa2.... pastu mak aku ckp kalau mcm tu baik cari laki tua yg dah mmg tau dah nak mati,dah mati, harta dpt kat aku...pastu aku pun gelak2 then aku ckp kt adik2 aku,....

Kalau macam tu bagi kt mak lah....nanti hangpa dapt bapa tiri kaya...ha ..ha..ha..ha... Selamatkan aku...hehehehe....

Sabar yer,saya bukan tak nak kawin....tp belum bertemu lagi dgn yg dpt menerima saya seadanya... kalau nak kawin sbb sy ni cikgu,nnti sng nak dpt pindah atau sbb saya cikgu nnti ada banyak masa,dok umah jaga anak n masak kt umah....... sayakah yg anda cari??? huhuhuhu......terimalah kelebihan dan kekurangan saya...... i'm not perfect........... see you...............


There was an error in this gadget