About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Wednesday, 30 May 2012

JOHOR....AWAL CUTI...

MMM..... Hari Ahad 2 hari lepas aku gerak ke Muar lepas ambik sorang kawan kt Serdang... Ptg ada bengkel kt tanjung agas..Malam balik ke rumah Kak Ida...Mentorku dalam biz. hehehehe..tolong dia masak...so dinner ubi kayu rebus cicah sambal hijau...sedap gak...bermalam kat rumah dia...

Hari k2, pagi dlm kul 11 g lepak kt hospital Muar. saja...pastu kul 4 gerak ke Kluang.... Sebenarnya nak g jumpa kawan kt Pontian. tapi bila ada seorang Alumni SMk La Salle ni mengajak aku ke Kluang,aku pun cam excited lak nak g jumpa kan..Ntah2 orang tu ajak2 ayam jer kan...hehehehe...So sblm jumpa kwn kt Pontian, aku g lah jumpa orang ini...yg buat aku teringin sangat nak jumpa ni sbb nya ...... cuba teka kenapa? hahaha...sbb dia PILOT. . . Aku ni manalah pernah kenal n jumpa org keje pilot sblm ni. . Aku kenal pun sbb aku ada jemput dia bg talk kt students aku..sbg motivasi...

Rasanya xsalah kot aku jemput dia kalau tgk daripada gaya percakapan dia.... fuh, berkarisma....bukan Karisma Kapoor ye... rasanya boleh mempengaruhi org lain la...tp xtaula kalau budak2 laki nnti xrasa teruja..hehehe...rasanya kalau pergi Assunta mesti berjaya nya....

Setau aku Beliau ni SPM tahun1997,kiranya tua 2 thn lah daripada aku. daripada cerita hidupnya yg aku catat mcm xcatat tu, lepas SPM jer dah ambik lesen penerbangan.... lps degree apply tentera....yg mcm xpercaya,beliau ni budak Sc Comp UPM. kenal lak presiden kolej aku dulu,abg fareed. Serius mcm xpercaya boleh dok sembang dgn pilot...cam kagum gila....hahaha...muka dia??? xlah nampak tua walaupun dah ada ank 2. tp kalau ckp telefon,suara dia mmg mcm bapa org la....(erk,hrp2 dia xbaca). takut aku dengar ms mula2 cal..hehehe...ampun...jgn marah....

hmmm..sekejap jer jumpa dia... pastu aku call kawanku Kak hairina...rupanya dia tgh bershopping kt Ayer Hitam...Lor...dekat jer..senang hidup..jumpa dia jap....meleraikan apa yg kusut...hehehehe...bukan bermaksud gaduh ya....pastu balik muar....tido....pagi,g stokis....menambahkan ilmu2 yg ada...pas lunch buat demo produk..masa nak balik,nak singgah mkn mee bandung muar tp kuah belum kering lak...so tom yam jer...balik rumah sampai kul 10.45....ESOK SAYA BALIK KAMPUNG....I'M COMING HOME....TELL THE WORLD I'M COMING HOME......





bERSAMA KAPT NOR AZMAN SHAHIMI 


Friday, 18 May 2012

KERANA DIA...

sAjAK ni aku cipta untuk pelajar2ku buat persembahan...pastu aku ada terbaca sajak kt wall seorang rakan. jadi aku edit aku punya sajak campur2 dgn sajak kt wall kawan tu untuk jadikan ia sedap didengar untuk guru2 di skolahku....

KERANA DIA BY CIKGU ROZIE...
Kerana dia.....kerana dia....kerana dia....
Kerana dia...aku masih di sini
Mencari ilmu....menagih simpati....
Mngharap secangkir kasih
Buat harapan di masa hadapan.....

Dari hatinya terbit seberkas kasih
Dari jiwanya mengalir sebutir mutiara ilmu
Dalam rohnya muncul segugus kerdipan kemuliaan
Buat anak-anak bumi tercinta
Meniti jambatan ilmu
Dunia dan akhirat.

Kerana dia.... kini ku faham
Aku mengerti....erti kehidupan..
Makna pengorbanan ibu bapa ku....

Kerana dia....
Yang telah bersusah payah
Tidak kenal penat jerih
Terus berusaha tanpa rasa jemu
Tanpa mengira apa pun kaum....
Dia terus menabur ilmu....

Dia....guruku.....dia...ibuku....dia...bapaku....
Terima kasih CIKGU
Engkaulah ratu dari segala ratu
Engkaulah puteri dari segala puteri
Dan engkaulah jua yang membenihkan
Jiwa kami dengan segala kematangan
Dalam menempuh sejalur jalan kehidupan
Yang penuh berliku ini.

Marilah rakan....marilah teman....
Ayuh kita bersama...berganding bahu...
Menggalas tanggung jawab
Ringankan beban dia...
Biarlah senyuman itu yang terukir dibibir....kekal selamanya....

Dia sentiasa di hatiku...
Dia mengubati sakitku....
Dia menjadi contoh teladan akhlak yang baik
Dia memberiku impian...pastikan berjaya
Dialah....Inspirasi hatiku....







Thursday, 17 May 2012

Selamat Hari Guru !!!


dah lama saya tak menulis...banyak perkara nak cerita tapi kesibukan dan kemalasan menyebabkan aku dh lama xupdate....

Sempena hari Guru 16Mei semalam, ....apa ek nak tulis,lupa pulak..hehehehe...Ok,semalam lebih kurang 7 tahun dah saya menjadi seorang guru... Banyak kenangan n rahsia ketika di sekolah dulu yang kini dah jasi kenangan. yang bestnyya bila jadi cikgu ni, time anak murid buat salah yang sama yang kita buat dulu,pasti sangat2 teringat...hehehehe...

Saya ni bukanlah baik sangat zaman dolu-dolu. Agaknya sebab tu lah saya ditakdirkan menjadi Guru Bimbingan & kaunseling. macam tak percaya.... masa zaman sekolah dulu,kawan2 suka juga menceritakan masalah mereka kepada saya...masalah rakan2 ataupu masalah cinta. saya tak bercinta tapi jadi penasihat cnta. macam sekarang kadang2 orang cerita tentang masalah rummah tangga.

Antara rahsia yang boleh buat saya senyum, masa form 4 rasanya,saya pernah ponteng kelas dengan kawan saya Mina. masa tu dia ajak saya pergi hospital. yang bestnya,masa nak tanda tangan guru bertugas,guru bertugas tu guru kelas kami. Hehehehe.....Aku pun berpura2 tidak sihat. siap Cikgu Roslela cek kuku dan bibir tengok pucat ker x? Apa jadi?Confirmla lepas...mana tak pucat,tengah tipulah kan... Tapi 1 jer perangai aku,aku ni xpandai nak tipu,jadi time tu aku tak bercakap atau menjawab,jadi kawan ku lah cakap. Aku memucatkan diri jer..Hehehehe...Almaklumlah sekolah dekat dengan hospital.... :) maaf ya cikgu....

Antara cikgu yg paling aku dan kawan2 sayang..... CIkgu Saidina Umar.

My Gang...
Sekarang jadi kaunselor,ramai juga budak ponteng tp diorg nya ponteng tak best...hahaha...aku ponteng secara berhemah..mintak kebenaran lagi.... :)
There was an error in this gadget