About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Monday, 9 April 2012

Sahabat.....sayang selamanya...

Sayang 1000 kali sayang..... itulah yg boleh kuungkapkan.... rindu....sangat2....tadi masa tengah memandu balik dari kerja tiba2 terkeluar dari mulutku "I MISS U" masa tu terlintas difikiranku tentang rakanku Mina atau mesra dgn panggilan kak long. susah senang bersama sebelum ni.... terus lepastu teringat rakan2 yg lain yg dah kami anggap mcm adik beradik. Kak Ngah(Anum),Kak Lang(Diana),Nied(Acu). Aku??? mestilah Achik.... 


last sekali jumpa 5 org ... 
Dah lama xkeluar sama2 mcm dulu2..terutama aku dgn k.long....banyak sangat kenangan bersama..... Aku sekelas dengan K.long dari form 1 hingga lah form 5. satu geng... Yang lain2 1 kelas masa form 4. 4 Rasional 1998. Selalunya bersamaa. . 


Mak ayah dan keluarga kami semua dah saling kenal mengenali antara satu sama lain. Dulu arwah ayahku dan ayah k.long selalu cakap pasal kami dua org....kalau cakap telefon,mcm biznez juta2.... kat sekolah pagi ptg jumpa.balik rumah gayut telefon lagi..... sweet sangat kalau ingat balik zaman dulu2....mcm2 lagilah. suka sangat g ronda2 1 perlis naik motosikal. suka hati jer nak masuk kampung mana,jln tepi sawah mana. Air fevret confirmlah air tebu...sanggup g cari kt mana ada air tebu.


masa time raya ni....

lepas k.long dah kawin pun kami ada gak keluar. masa tu aku dh ada kereta. bolehla bawa dia n ank dia dgn adik2 ku jln2 kt sungai berembang. a'a...dulu suka lepak tepi laut mkn rojak fitriah dgn air tebu....


Lepas SPM aku dgn Nied dpt masuk kmpp manakala K.long n K.ngah dpt masuk Matrik Langkawi. k.lang rasanya dpt matrik kt Perak. Hehehehe. Kitorg kalau balik cuti  mesti keluar sesama. kalau time raya kitorg wajib g Gua kelam. pelikkan.....hehehehe...


Ni pun raya gak rasanya.

dgn k.lang...







jamuan akhir tahun trafik 1999



Dah lama tak berkumpul sama2. Dulu masa sekolah ke mana2 saja mesti bersama terutama aku dgn k.long. kalau boleh boyfriend pun nak cari yg berkawan baik...ehem..ehem...itu kenangan lama. masa sekolah dulu banyak sangat kenangan bersama2 . tak tercerita. banyak sangat. selalu balik sekolah lepak rumah k.long dulu.kdg2 masak2...tak pun g lepak rumah k.lang.... dulu2 merempit jer ker mana2....

Oklah...tadi call k.long tak angkat. esok try lagi.... dah terubat sikit rindu tgk gambar2 lama ni..... 

Thursday, 5 April 2012

jatuh...lagi????


haari ini pagi2 saya pergi kem bumi jati. saya guna jln shotcut lalu tepi sungai. rasa mcm naik kereta kuda.hehehehe. pastu bos-bos ajak g breakfast kt luar. saya kena jd ajk bahagian buku program. dah buat kt rumah tp ropenya....ada sikit salah...camner lah boleh salah tang tmpt yg senang jer....sepatutnya Pegawai Khas dadah. bolehlak saya taip pegawai kanan...ish..ish....xpasai2 kena buat baru punya....terima kasih kpd kawan2 yg membantu.... Zaid damnsara damai, azhar sk sg wei,akmar sri permata...jasamu kukenang.....

masa balik dari kem dlm kul 5.30.eh.530 habis program tp masa kitorg balik td kul 6 lebih dh kot. p hntq akmar kt pkns shah alam. pastu dia blnja kfc...then g smbhyg..masa aku masuk surau,akmar g toilet. dah ambik air smbhyg tiba2 akurasa,aku pijak tmpt lap kaki tu berjalan n....aku pun terjatuh tangga itu...hahahaha...lawak rasa tp time tu  mcm xde perasaan. ada org yg tgh ambik air smbhyg tu siap tanya,akak xapa2? aku ckp xper,xrasa apa2 pun...pastu aku dok berdiri gelak sorg . masa akmar dtg,dia ckp xnmpk aku jatuh.alhamdulilah....

masa nk keluar dr surau n kt luar surau ada org dok senyum2 kt aku.ada la 2,3 org.aku senyumla.tiba2 aku teringat ntah2 diorg senyum sbb td nmpk aku jatuh..huhuhu...dh lama xjatuh tangga ni...dulu2 zmn kt sekolah derma mmg aku juara jatuh tangga n jatuh longkang...tp bkn longkang besaaq la kan...he he he he

tadi masa bawk kereta balik sekolah terasa denyutannya..hrp2 esok tarak apa2....wa sihat sentiasa....hahahaha...moga Allah selamatkan aku... ;)



Monday, 2 April 2012

NGOK NGEK NTAH APA2



Bila kita sayang sesuatu tu,kita perlu melepaskan dia pergi kan...biarpun sayang...biarpun sedih....tp untuk kebaikan semua....mungkin perpisahan perlu terjadi...walau rela atauu terpaksa..... sanggupkah aku....???

Hahahahaha.... nangis jer kerjanya..mcm xde kerja berfaedah nak dibuat. ... aku kah itu...wawawawa.... bilaa aku terfikir nak pindah jer,meleleh2 air mata aku. naper ntah...masa kt JB dulu xmcm tu pun... ko dah xbetul ek??? Dah mcm saat2 nk mintk putus masa bercinta dulu..hehehehe... ooopppsss.....

mcm mana ni?konpius lah....borang dah isi tp belum hantar....nak hantar ke x? ntahla...itu jer jawapan aku...bosan kan.....

Sunday, 1 April 2012

Mc Flurry Oreo...


Mmmm... Dah banyak kali nak pos kt sini semenjak saya singgah beli McD Drive Thru 2 3 hari lepas. Selalunya kalau g McD saya tak kan lupa membeli Mc Flurry Oreo...suka sangat....!!!. tapi tiap kali beli,mesti teringat suatu kenangan..hehehehe....

Mesti juga ingat kwn2 baik ku ketika di SMK TMR2. Zul,Sue n Jemi.... masa kitorg lepak2 kt mcd Petronas dekat area Bestmart tu, masa tu bulan puasa..bosan2 lepak Mcd..hehehehe...aku ada 1 tabiat buruk yg sangat Zul suka...hahaha...dia suka sbb boleh ngata aku.... Jaadi sangat2 ingat diorg time mkn benda ni....rindu sangat.....saat2 di Jb dulu.... Masa tu mkn tu ada seketul oreo menghiasi tudung putih ku....hehehe....sudah pasti org pertama nampak adalah Zul...hehehehe.... hari2 kena bahan la...dia cari  jer benda yg boleh ngata aku...katanya kalau bola tanggung mesti kena smash..he...he..he....

Disebabkan tabiat burukku ketika makan tu,tiap kali mkn bersama,dia memang akan perhatikan aku..supaya dia boleh gelakkan aku kuat2... sampaikan org lain pelik.... mmg pelik bila kitorg bersama...GILA....

1 lagi insiden yg pasti takkan ku lupakan time mkn kat kantin... xingat mkn apa.rasanya mkn nasi dgn ikan bakar cicah dgn cili kicap kot... sambil mkn reramai tu,kitorg borak2 la...masa tu waktu rehat rasanya. 2006 kot... tengah2 mkn tu aku perasan ada setitik kicap tu tumpah kt tudung aku. tapi aku tgk zul masih cbuk bersembang dgn dahsyatnya jadi dgn muka cool, dengan slumber mcm xde apa2 berlaku, aku pun ambik tisu celop dlm air masak n lap kt tudung aku... selepas jer tindakan ku itu berakhir,si Zul ni pun gelak dgn dahsyatnya..... ingtkan dia tak nampak....hampeh tul...sbb dia suka gelakkan aku mcm tu...aku lak suka gelakkan dia time dia tido dlm mesyuarat guru atau kt bilik guru....hahaha..siap ambik gambar lagi....

Tapi kenangan kita bersama : housemates ku, jemi,sue,syida n k.norli serta zul yg sentiasa menyibuk n kdg2 tmbh dgn rahimi n subra.... memang takkan dilupakan...kita sentiasa happy walaupun ada insiden2 xbest,tp kalau diingat balik mesti nk gelakkan.... jangan lupakan ku yer....
ni berbuka puasa kat Tanjung Adang kot.....


Untuk pengetahuan semua, Zul dah pun berkahwin dengan Jemi pada 2007.




There was an error in this gadget