About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Thursday, 20 June 2013

Roti Jala....sedap ker...

Mesti tak percaya kan..hari ni aku buat lagi roti jala....siap ambik order lagi dari kawan-kawan....macam kelakar jer. try buat jual....tp yang kelakarnya roti jala aku rasanya hari ni rupa dia tak berapa nak cantik macam yg aku buat sebelum2 ni..hhuhuhuhu...

ramai jugak yang order.... dan ada yang nak order lagi. diorg cakap kari dia sedap..hehehehe...itu tiru resepi kari ayam dari google internet gak. tak ingat ambik kat mana tapi rasanya macam my resepi.

kali pertama aku buat roti jalan dengan adik aku pakai loyang tu.... susah gak nak jadi. kali kedua masa potluck kt sekolah. azwa tolong gulungkan. kali ketiga masa balik kampung hari tu. mak aku tolong gulung. siap g beli benda yg mcm kuali tp leper tu kat musa borong kt market lama kangar.kali ke 4 buat kt kampung gak. sebab nak guna acuan baru yg botol mayonis bermuncung 3 tu.... jadi cantik...siap bagi roti kt family pak ndak lagi...hahahaha...

pelik bila perasaan teringin nak mkn n suka roti jalan buat aku belajar nak buat. teringat dulu suka mkn kek batik,aku belajar buat n akhirnya kwn2 akan tanya aku resepi kalau nak buat.... :)
ini first aku buat bulan 12 thn lepas.ni utk bg jiran ni...

2 comments:

  1. kalau pakai acuan botoi mayonis 3 lubang tu memang senang daripada pakai acuan roti cara yang kuning tu...cantik jaa hasilnya pun kann
    sedapnyaaaaaa...

    ReplyDelete
  2. a'a kt kampung hari tu buat cantk tp semalam buat kurang cantik.gabra kot..hehehehe

    ReplyDelete

There was an error in this gadget