About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Monday, 4 June 2012

Anak Kucing

Hari ni siang tadi aku g Kota Sarang Semut then ke Pendang. masa balik singgah Tesco mergong membeli belah untuk mak. lepas tu sepupu ajak g umah dia kt Jitra. Siap jamu nasi lagi. lepas tengok mentor,aku pun ajak la adik aku balik. Masa tu dah lewat malam. aku stop kt Arau jap beli air.

Aku kalau dari Arau nak balik rumah,aku suka terus,kat roundabout ambik kanan lalu stesen minyak 3 beradik tu dan belok ke jalan stadium - kastam tu... masa lepas perumahan kastam tu,.... hmmm ,jln kat sini memang gelap dan selalunya xde kereta. memang kereta2 kt sini laju lah. aku ada follow 1 kereta dpn aku. rasanya proton lama. laaju kereta tu.

lepas perumahan tu.... tiba2 aku yg juga laju ni,ter break nk mengelak daripada sesuatu yg aku lihat macam kucing... tp nmpk mcm banyak ekor...takut juga,gaya aku mengelak tu boleh menyebabkan aku terbabas ke dalam parit kt tepi jalan tu. antara line putih tengah dgn jln tepi tu rasanya ada 2 ekor kucing n tepi jalan ada 2 ekor...aku tanya adik aku,n adik aku pun rasa kucing...so aku perlahankan kereta n u turn.

aku tengok kereta dpn pun u turn balik then bila aku berenti kt tmpt kejadian,dia pergi n agaknya tgk kucing yg mati dia pun blah. aku berenti tepi n suruh adik aku g tengok. ada gak lagi kereta yg laju tp mujur kucing sekor lagi tu sempat elak..aku suruh adik aku ambik anak2 kucing yg 3 ekor tu bawak masuk kereta n ank yg mati tu masuk dlm plastik bawak balik.

come2 jer anak kucingnya..yg 2 ekor tu,letak kt seat blkg,mcmm tu la sampai bali..baiknya...xsampai hatilak nak buang...balik rumah....heheheehe...kena marah dgn mak sbb kitorg bawak balik tp setelah di xplain okla...pastu bg dia mkn mmg lapar..huhuhu..siapalah yg buang anak2 kucing ni....kalau xselamatkan td,mesti yg lain pun kena langgar gak sbb anak2 kucing ni,dok tunggu sebelah mayat adik beradik dia yg mati tu..sbb masa adik aku ambik mula2 tu,gerak2 lagi....

kepada mereka yg nak buang anak2 kucing ni,carila tmpt yg strategik sikit...aperlah...gmbr xsempat nak ambik..esok2 lah ye....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget