About Me

My photo
saya seorang yang baik. :) akan sentiasa menjadi kawan yang baik & setia.garang tetapi berkawan dulu dengan saya, anda akan tau siapa saya. saya mempunyai impian yang besar untuk dicapai.

Sunday, 28 July 2013

HOTLINE...CARELINE....

Berdasarkan tajuk di atas....pasti ada kena mengena dgn nombor telefon.... mula2 nak citer sempena cuti Nuzul quran ni,hari Jumaat aku dengan cikgu2 sekolah aku g Central Market, Masjid India n Jalan Tar..Fuyoo, 3 jam baru sampai jalan tar dr pj... kalau balik kg mungkin dah sampai taiping dah....disebabkan jammed yg teruk dan ada jalan yg ditutup akhirnya parking kereta kt jln apa ntah, pastu naik lrt dang wangi ke masjid jamek....masa balik pulak, kwn aku xnak solat kt masjid india sbb ramai org, ms nak solat kt lrt dang wangi, boleh lak xde telekung. so balik ikut suka hari, akhirnya smbhyg kt masjid kg baru...dr situ balik pj ikut jln yg xjam. xkisahla jauh pun asal xjam..akhirnya selepas 2 jam sampai pantai dalam.buka posa kt ayam golek.... sempat lak jumpa adam n musa anak muridku...

hari sabtu, adikku rafiq datang... bawak g beli baju melayu kt area puchong jer. pastu tanya nk beli t-shirt kat jusco ker dia tak nak. nanti beli sendiri...ok save budget. pastu g mydin sebab mak aku pesan kuih bangkit mydin..sebab org kampung pesan.pelik betul apa yg diorg suka sangat. lps balik mydin, menjala roti jalan jap,siap2 keluar...nak g berbuka puasa. sebab dah janji dengan kawan dia ajak berbuka kt gombak mkn nasi arab. sebelum tu nk g mkn kt satay hut tp xjadi.

lebih kurang kul 5 lebih aku gerak. aku lalu ldp lebuhraya damansara puchong. jln jammed kt puchong jer sikit.pastu dah xjam  cuma banyak kereta. masa aku kt depan one utama, aku perasan ada satu bunyi, aku tanya adik aku tau x bunyi apa, dia mcm xtau.pastu aku slow kan kereta masuk lane tengah...sampai kt area the curve, aku pun rasa, macam pancit jer, sebab rasa something wrong jer....au berhenti kat tepi hiway suh adik aku turun tengok, memag betul pancit....huhuhuuhu....tapi jln terus tgh cari tmpt nk berenti...masa berenti kt satu tmpt tu, mcm menakutkan jer banak kete laju...aku pasang lampu kecemasan n jln slow2...tu pun ada sebuah kete kelisa ni hampir2 langgar aku...takut gila aku..rasa macam nak pecut je kereta.... dahsyat org kt kl ni....dh org bg lampu kecemasan pun nk laju mcm nak langgar. akhirnya aku berenti dkt2 dgn tol sg penchala....jauh.....

aku gabra gila masa ni..kt sini pun rasa mcm ramai jer yg laju..motosikal pun sama.aku pun carila no phohe ldp careline....search kt internet... tanya 103....mula2 call skve...akhirnya dpt ldp... fuh...pastu aku suruh adik aku ltk lampu kecemasan yg 3 segi tu kt blkg...duduk dlm kereta ni asyik nk jerit jer sbb nmpk mcm diorg nak langgar.berkali2 aku phone balik ldp nk tanya org tu dh dtg x....adik aku nk tukar tp aku takut sbb tgk kereta laju....akhirnya polis  bantuan litrak sampai.... dia tolong tukarkan....alhmdulilah...elaok jer siap, azan magrib...so tak pergi ler berbuka dgn kwn aku... singgaj esso kt dpn beli air then patah balik berbuka kt kelana jaya..

MORAL OF THE STORY.....SENTIASALAH SIMPAN NOMBOR2 LEBUHRAYA NI...KITA TAK TAU BILA KITA NK BERLAKU BENDA2 GINI..MEH SINI SIMPAN DLM HP TU...

LDP HOTLINE/CARELINE: 03-74947333
SKVE CARELINE : 1300880026 



2 comments:

  1. Salam kenal..
    huh3x..bila terbaca pasal nie baru teringat...
    tak pernah pun terpikir nak simpan nombor careline penting2 nie..
    nak kene set dalam phone nie..
    almaklumla nak blk beraya nie..

    ReplyDelete
  2. ya betul....baik simpan.dulu pernah dah terjadi emergency kt plus...jd ada smpn no plus jer....lupa lak nk letak no plus kt situ... :)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget